Ahad, 24 November 2013

TASIK CINI

aku berasal dari selangor darul ehsan...dibesarkan di Chini Pekan, Pahang Darul Makmur..
di kesempatan yang ada masa balik Pahang ari tu aku terpanggil untuk membawa family ke tasik ...
dorang pun tak pernah pergi..so apa lagi layannn....banyak takut dari berani..ada naga kata bebudak tu...hehehehe..!!!..mana ada
 cenginik lah rupanya tasik chini..bila time dekat senja ni cam syahdu lah pulok keadaannya...
 bawak dorang pusing2 tasik...naik bot....diam sumer....takut lah tuh....!!!
 tengok lah kebesaran allah.....
 waktu malam ....
ada penginapan disediakan......aktiviti berkayak pun ada..bagi sapa yg berani...

Terima Kasih

Sabtu, 23 November 2013

Melaka

suatu ketika aku pernah tinggal negeri ini...
walaupun seketika kenangan manis..terlalu banyak di sini....
setelah beberapa tahun baru aku boleh pijak kaki ke sini....
kenangan tetap kenangan...!!! cewah...
 antara tempat yang menarik.......
 penattt...jugak lah.........



Terima Kasih

Aktiviti Kegemaran Aku


kali ni aku nak citer apakah aktiviti yang paling aku suka....ibaratnya kalau aku buat menda ni ...tension kat kepala ni habis semua keluar...ada kepuasan yang tak terhingga di situ........jeng..jeng..jeng...
yang aku maksudkan adalah berrrrkaraoke.......pedulilah suara tak sedap pun..janji hati  ada sikit senang....ngeh..ngeh..ngeh

aku nak share cikit kekadang persepsi orang bila dengar karaoke ni pun satu hal lah jugak ....
"apa?.... karok!!!!!, tak elok lah..tak manis lah..bla..bla..bla " letih nak jawab.....tu maknanya tak paham bahasa riadah lah tu. tapi tak boleh salahkan dorang lah....pemahaman memasing...
pada aku ni salah satu cara riadah lah dalam bahasa aku......yang penting kita enjoyyyy!!!!!
 ni pic rakan rakan aku yang sporting, kepala giler giler....best sangat dorang....
tima kasih yang tak terhingga pada boss aku abg shasha yang memang pun kepala giler2 dan suka berkarok jugak. dia lah yang selalu sponsor.....heheheheeh....
tapi skang ni dah tak ada dah...keja tempat lain.....matlamat hidup katanya....
dan kami sentiasa ingat kenangan kami dengannya....
haa..tengok tu sapa kata tak berbakat ....dengan penuh penghayatan.....
ramai yang dalam pic ada bakat terpendam....cuma dorang tak nak tunjuk jer..sekali turun padang....hamik korang!!!!

yang paling penting...cer nengok muka dorang semua..mana ada yang stress.....asyik gelak jer...
apa pun uols the best..!!!!


Terima Kasih

Hindustani..

amboi..jah,  kak ton..kiah..kamu..bergaya sakan yer..!!!
 kak ton ni bff aku....tak kurang gayanya...
ha tengok...memasing punya gaya...tu yang sari biru tu...nyelit ajer...
pantang orang begambo....muncul aje.. 
 ni epul ngan yana....yana maintain cun maklumlah masih budak lagi....
si epul tu dah ngalahkan banggali juai carpet dah..gayanya.....ngeh..ngeh..ngeh..

 ni teman sebaya..nampak cam gitu...hehehe (terbaek VP finance)
 odah-odah..udah udah lah tu.......
 yang ni tak leh cakap apa lah kan...dah memang awet muda.....
 mari mari...sapa mau beli carpet....!!!!
 eeeeeeeeeee......
 ni lah kenangan terindah bersama kawan kawan tak sebaya......
 ni prof noridah.....masih bergaya...
 yang ni memang ada darah kacukan....hindustan....heheehhehe
 bff forever..
 ish..ish...
 tgk sapa yang paling over......
 yg biru tu lah yang overr...
 berebut nak begambo bersama.....
 ha..ha..ha...berjaya lenyapkan baju biru.....gambar ni ada cerita tersendiri...
 cantikkan....sebab tu menang....
jah & ton

Terima Kasih

My son

ni satu satunya anak aku...wallah...
tuan haziq aiman b. tuan arif
 pernah lah suatu ketika dahulu...


Terima Kasih

Steamboat/bbq

hai ..hai..
tu lah kan asyik citer pasal produk jer..sampai hal hal sendiri pun terpaksa letak kat tepi ..

 bella..anak buah aku yang paling tak boleh duduk diam..nampak jer control ayu...
 tak sabar nak ngapppp..
 antara lauk yang ada..tak termakan deh...
 tunggu apa lagi....

 ni steamboat kat tempat lain...tak rekomen lah tempat ni....yang jujurnya tak best!! 


 dua sepupu....yang macam dah besar sgt rupanya..

 yang ni uteh..sikenit....yg ada angin sepoi2..

kesimpulannya...dalam banyak aktiviti makan jugak yang enjoy rasanya.....itu aku lah....


Terima Kasih

Jumaat, 18 Oktober 2013

AKU


AKU


Adalah pemilik blog 
dibicarahati.blogspot.com

Terima kasih dan Selamat datang kepada yang sudi singgah di blog aku ni.
Terlanjur dah singgah tu jangan lupa "like" ok...

Kepada "CLUB" aku..

terima kasih semua di atas talian persahabatan dan sokongan yang diberikan selama ini.
semoga allah memlimpahi rezki serta rahmat buat korang semer.... amin







Terima Kasih

© Blog Bicara Hati | Designed By MaiGraphikDesign