Sabtu, 7 Mac 2015

KEMENSAH - WARISAN HATI RIMBA 28/02 - 01/03 2015

AS SALAM SEMER...

Dah lama rasanya tak memblog...dan hari ini hati ingin berbicara..!!!
nak share kat korang pasal percutian Club kami yang di beri nama 7 JAHANAM!!!!
walaupun tak sumer ada tapi cukup sempoi...best sgt...
jeng..jeng..jeng...........!!!

inilah WARISAN HATI RIMBA

Club kami telah pergi bersantai2 di kemensah.  walaupun bukan bertaraf bintang2 lah sgt...tapi kami dapat mencapai misi kami ke sana..KAMI ENJOYYYY!!!..kita orang ni memang dah kepala gila2...bila dah bersama2 tu bertambah giler lah jadinya.....

aku masih terbayang suasana yang tenang....kehijauan pokok2..deruan air sungai....dah lama aku tak menikmati suasana begini....asyik tgk jem..asap..kenderaan...bangunan...JIWA SENI/PENCINTA ALAM SEMULAJADI memang cam ni lah kot...hehheh...

apa aktiviti 7 jahanam kat sana?.

Aku ngan kak jaja adalah orang pertama sampai....sementara tunggu yang lain kami lepak sambil melihat2 apa yg sedang berlaku di sekitar kami,,,,



Ramai juga yg mandi tika ini..tapi kami difahamkan... dorang sumer tak  menginap di situ..ok lah..aku tak berapa suka terlalu ramai...rimas..sebab tu tidak memilih waktu cuti panjang.  Tempatnya bersih dan dijaga rapi..kat sini..bilik penginapan tak berapa besar...dan harus berkongsi bilik mandi....(ala tak der hal lah).  setakat satu malam..kan..kan..kan.  

 kat sini tak perlu risau pasal makan...
order dan bayar....

yg atas ni kak elly ..dia lah ceo...manager..tukang cuci dan tukang masak.


seronokk yer....!!! tunggu den punya turn....



ok... bila dah ramai group kami yang sampai..maka bermula lah acara,,bagi anak2 of kos lah nak mandi kan..tak tahan tgk ayo  tu kan....yang mak2 ni..buat persiapan untuk ber bbq n steamboat pada malamnya.

 ni lah cik noridawati..orang kuat dlm menjayakan rancangan masak2 stemboat pada mlm tu...


ni kambing yg dalam proses pembakaran....

sempat lagi tu,,heehehh

seterusnya..apa lagi 9pm-3am..karok time


bertambah meriah dengan kehadiran kak ida dan family..pun sporting habis...

lagu rock,,asli..balada...sumer ada lah..sampaikan lagu raya pun kami layan gak..kesian orang lain nak tido..heheheheh..

yehaaaaaaa.....




sebenarnya pic utk aktiviti mlm ni den dah terpadam. mana yang ada jer lah...


yg ni sensasi...couple of the year....payah nak cari la ni.....
tukang bakaq pun depa lah...



pagi esoknya


Walaupun tido jam 4 pagi..tapi aku tetap bangun awal 5.30 pagi......dah biasakan....apa yg menarik kat sini...mlm memang sejuk...tak perlu kipas.....tapi air dia panas....dari duduk kat atas baik masuk dalam kolam tu.....pepagi air dia berasap.....(air bukit / dalm tanah yg pertama kata kak elly)


Sapa datang tak mandi memang rugi..air ni tak der bahan campuran cam kat pool tu....air dia adalah air bukit yg pertama......pembersihan kolam ni akan dilakukan pada setiap hari isnin...air akan dikeluarkan dan diisi dengan air bukit yang baru......so jgn risau....

kul 7 dah terjun dalm kolam ni ....dlm masa yang sama kami sambung aktiviti bbq / stemboat yang masih ada...(kambing/sosej/ikan)...sementara menunggu sarapan siap pada jam 9 pagi.

ikan/sosej/kambing...pepagi nih...

kami juga menempah makanan dari kak elly.  kami hanya bawa bahan utk bbq/steamboat sahaja.

sarapan pagi
air kopi
cekodok cicah sos
mee goreng.

lepas makan terjun balik dalm ..kolam. maklumlah check out lambat lagi kul 4 petang kang.

dlm kul 11..rasanya cukup dah bekubang..aku naik mandi...dan lepak ngan geng sambil makan.


tgh..tgh dok melepak..tiba2 tuan tanah ajak karok lah pulak..tak cukup malm ....tapi kami ni pantang di lawe......klu dah free layan jer lah...


tapi kak elly ni memang spoting dan tak berkira..orgnya...boleh pulak dia ajak karok sekali...

lebih kurang kul 12..lunch kami dah ready..


nasi putih
ayam masak lemak cili padi
sayur kobis + carrot
sambal belacan
ikan kering

masakan kak elly memang terbaekk.

lepas makan dah boleh kemas2 ...


tgk ...ni lah dia...time berendam tak hingat..bila nak balik ada yang sakit kaki..ada yg tido duduk...macam2 perangaiii......hehehehh


TAMAT..






Terima Kasih

2 ulasan:

ate lulu berkata...

waaahhhhh... bestnyeeee.... tumpang seronok tengok korang berjimba kt situ... :)

Ramlah berkata...

.memang seronok dapat mandi..

© Blog Bicara Hati | Designed By MaiGraphikDesign