Rabu, 27 April 2016

WASALFA REST HOUSE 23 - 24 APRIL 2016

as salam semua!!!!

yeayyyy...akhirnya apa yg dirancang dlm masa yg singkat telah dpt dijayakan dgn jayanya sehingga ke titik perjalanan terakhir.. terima kasih yang tidak terhingga kepada semua khususnya "6 sence" yang telah bertungkus lumus ....bangga ada kawan2 cam korang semua

ini lah dia "WASALFA REST HOUSE SG. SEMBILANG"
Saya bagi 5 bintang untuk tempat ni sebabbbbb.....bersih, banyak kemudahan dan privacy
dekat pulak dengan jeram dan pantai remis....

percutian ini lebih kepada program santai bersama "6 sense" memandangkan wasalfa ni cuma ada 8 unit rumah jadi tak boleh ler nak bawak satu kapal...hehehehe....siapa cepat dia dapat ....total yg sertai kami seramai 62 orang. memang meriah sgt2.

muka2 "6 sense" wasalfa

WASALFA 2.00 pm - sabtu - check in

kek da dan family antara yg terawal sampai. seronok sangat bila tengok deretan kereta tu...dari jam 2 sampai asar adalah aktivi bebas...
bermula lepas asar kami ada sukaneka yang dikelolakan oleh normila.....

sukaneka bermula..

tak ada yang terkecuali..bermula dari kecik sampai lah ke tua..semua memberikan kerjasama yg sgt di luar dugaan.  terasa macam family sendiri...memang terbaekkkkk lah semua...


of kos lah kan yang paling happy kanak2..sepenuh hati nak menang.....walaupun last tetap akan dapat hadiah....


tgk tu...seronok betul bebudak dapat hadiah....heheheh...kena pulak kek da yang mengelolakan....tak payah pakai mic....suara dari perut...sampai umah dengar...hheheheheh.

hah...!!!..ini sukan untuk orang dewasa....besttt..gilerrrr
masa ni terasa ikatan persaudaraan tu sangat dekat....memang boleh bersama2 lagi untuk next trip...

anak2 ..sementara mak & bapak bersukan.......masuk kolam lahh...
apa yang menarik kat sini...tempat sukaneka dengan kolam besebelahan sahaja..jadi tak bimbang ank2 yang terjun junam kat kolam sebelah......

lebih kurang kul 7 bersurai2..anak2 diarahkan naik mandi dan bersedia untuk solat maghrib. selain dari solat di rumah...di sini juga terdapat surau yang cukup besar dan selesa besebelahan dengan dewan.  sgt2 respect dgn owner wasalfa ni...kerana sgt peka ...dgn hal2 sebegini..

bbq & karaoke

bbq.. start jam 8 mlm. tapi brother2 yang memang terbaekk dah start awal. solat bergilir2. betul lah jugak..yang nak idupkan kan arang di kalangan kami lah jugak...

tu dia orang kuat ..terima kasih kak jaja / abg mie sponsor ikan pari dgn sotong.

adoyaiii rasa nak pegi lagi bila tengok gambar ni.......

dewan yang cukup selesa dan luas..sambil makan ada cabutan bertuah...pulak...

selain bbq menu dinner mlm tu ada nasi goreng cina, sup kosong, limau ais dan air kopi, yg ni kami order saja dan memang sedap...puas hati...

yang bawah ni aktivi biasa...tak sah kalau tak ada. "KAROK"


sham..turut memeriahkan majlis



hafiq ..sore mantap.tapi lebih malu pulak....

 yang ni paling mengejutkan ..anak pak imam tiba2 keluaq dengan lagu justin bibir..amik kaw!!!!
sedap pulak tu...ingat lagi kata2 dia " kami ..kami tak tau lagu melayu..orang puteh tau lah" ingat dia main2....sekali hah....garu kepala bapak...hahahahah

yg ni ziana yani...takut dengan dia ni.....

ini abg mie....dia bawak lagu brorey terbaekkk....diam2 ada bakat...

jam 12.30 selesai majlis bbq dan karaoke.

lepas tu mak2 pulak sambung duduk dalam kolam. maklum lah nak mandi siang segan..dekat pukul 2 pagi mak2 naik darat..air tak sejuk...tu yang best.

ahad - sarapan pagi

sekejap sangat rasanya....dah nak balik...memang kena datang lagi lah kat sini..tak puas..
untuk sarapan pagi kami order saja.....

nasi lemak
bihun goreng
roti canai
air kopi
sirap ais



  anak2 yati

menu sarapan pagi

 anak2 yati dan mila

 keluarga mila
 keluarga kek da

bapak ku dan abg ucop
 keluarga mila

bila dah kenyang sekali lagi budak2 hilang terjun kolam..apa pulak aktivi orang dewasa?..

kelapa..!!!!!

dikeliling wasalfa ni ada banyak pokok kelapa....owner dia jual satu biji RM 1. kelapa dia memang manis dan terlampau sedap...tak der kat tempat lain...kita orang yg budget dtg dari ostolia n..apa lagi...SERANGGGGG!!!!!!

deja..tak dapat kelapa duduk bawah pokok kelapa pun jadi lah..heheh

seorang GM menunjukkan skill nyer..wachaaaaa!!!1

yang ni tak tau mai tang mana....huwaaaa!!!!!



kami semua akan rindukan pokok kelapa ni....
 berhempas pulas semer....tk der hal anggap lah macam kebun kelapa kita sendiri..

sedihnya...masa nak balik dah semakin dekat...

tepat jam 12.00 kami bersurai...

terima kasih sekali lagi pada yang terlibat...insyaallah next trip kita bersama lagi....


antara yang dapat....berkumpul untuk sessi bergambar..yang lain entah ke mana....

sekian terima kasih....

Terima Kasih

© Blog Bicara Hati | Designed By MaiGraphikDesign